Category: Shendetsi

Nga diabeti e shtypja e lartë e gjakut e deri te duhanpirja dhe stresi, ka shumë faktorë të cilët ndikojnë që dikush të pësojë sulm të zemrës ose të trurit. Për momentin sulmet e zemrës janë shkaktari numër një i vdekjeve në SHBA. Më shumë se 610,000 njerëz vdesin nga sëmundjet e zemrës çdo vit, […]

Ekzistojnë mjete të shkëlqyeshme natyrale me ndihmën e të cilave mund të tendosim lëkurën e qafës, të eliminojmë lëkurën “e dendur” dhe të bëjmë lëkurën më elastike, thjesht të rinojmë qafën. Kjo është maska piling, e cila bëhet një herë në javë. Për përgatitjen e maskës do t’ju nevojiten: 1 lugë e kafesë kurkumë pluhur, 3 […]

Për temperaturë më të ulët trupore ose për një ndjenjë të tillë subjektive përgjegjëse janë disa arsye të caktuara shëndetësore. Gjëndra tiroide Gjëndra tiroide e cila e kontrollon metabolizmin, mund të punojë më ngadalë, e nëse punon me kapacitet më të dobët, kjo pasqyrohet në sistemin e rregullimit të temperaturës së personit të caktuar. Për […]

  Nëse dëshironi t’i humbni kilogramët e akumuluar dhe njëkohësisht t’ia ofroni trupit tuaj më të mirën, nuk keni nevojë të qëndroni të uritur, por hani me mençuri. Mësoni se si ta humbni nga një kilogram në javë pa ndonjë sakrificë. Jogurti dhe frutat në vend të ëmbëlsirave Kur e ndieni ndonjë dëshirë të fortë […]

 Hulumtimi më i ri thotë se ekzistojnë ushqime nga të cilat bëhemi më të mençur. Vaji i peshkut. – Arsyeja e thjeshtë se pse do të duhej menjëherë të filloni me përdorimin e vajit të peshkut është fakti se ai ju bën më të mençur dhe e përmirëson kujtesën tuaj. Ekspertët thonë se acidet yndyrore […]